Fordele ved fjernvarme

Fjernvarme er grøn varme

Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning får varmen produceret af VEKS, som har en målsætning om, at varmen skal være CO2-neutral fra 2025. Det betyder, at et gennemsnitshus sparer ca. 1.500 kg CO2 om året ved skiftet fra gas til fjernvarme. I Rødovre kan op til 1800 husstande derfor snart skære næsten 70 % af deres CO2-udledning fra den ene dag til den anden.

I 2025 vil et gennemsnitshus i spare miljøet for ca. 2.300 kg CO2 om året, med 100% CO2-neutral fjernvarme, i forhold til opvarmning med gas.

Fjernvarme er billigere opvarmning

Fjernvarme er en billig og miljørigtig måde at opvarme din bolig – helt uden, at du skal gøre noget.

Det skyldes bl.a., at fjernvarmen er et fælles varmesystem. De kollektive værker kan udnytte energikilderne langt mere effektivt end mindre private anlæg. Forbrugerne deler også udgifterne til drift, vedligehold og udvikling. Derudover må ingen tjene på fjernvarmen – økonomien skal blot hænge sammen – og så er fjernvarmen ikke så afhængig af prisen på gas og olie, fordi vi kan bruge næsten alle energikilder i produktionen af varmt vand til dig.

Du kan ikke høre eller lugte fjernvarmen

Med fjernvarme i huset bliver fyret erstattet af en lille, fuldautomatisk fjernvarmeunit på væggen. Herfra strømmer varmen ud til husets radiatorer, gulvvarmeanlæg og varme haner. En fjernvarmeunit er helt lydløs, afgiver hverken lugte eller damp, og er fuldt isoleret. Det betyder godt nok, at der ikke længere er spildvarme til at tørre de våde støvler ovenpå fyret, men til gengæld spilder du heller ikke varme.

Du har selv fuld kontrol over dit varmeforbrug på samme måde, som du selv bestemmer, hvor varmt vandet skal være i din bruser.

Læs mere om fjernvarmen