Fjernvarme til nord og syd for Roskildevej (udbygningsområde 1 og 3)

 

Den grønne omstilling er en nem løsning

Kommunalbestyrelsen godkendte den. 14. december 2021 udbygningsplanen for fjernvarmeforsyningen syd for Rødovre Parkvej og øst for Tårnvej.

Se evt. mere på dette link, sag nr. 196: https://www.rk.dk/politik/kommunalbestyrelsen/visning/moede/KB-UID188513-1/

Vi bruger 2022 på at finde rådgivere og entreprenører til projektet, og forventer at gå i jorden i 2023-2026. Hvornår vi kommer til dit hjem, kan vi ikke sige noget om på nuværende tidspunkt.

Skulle dit nuværende gasfyr gå i stykker inden vi kan tilbyde dig fjernvarme, kan du vederlagsfrit låne et mobilt gasfyr af os. Det koster dig kun transport og opsætning. Ca. 15.000 kr. Gasforbruget betaler du som hidtil.
Du i stedet prøve at kontakte din egen VVS'er og høre om firmaet skulle ligge inde med et brugbart brugt gasfyr.

Størstedelen af fjernvarmen i Rødovre er baseret på bæredygtig biomasse, affald og overskudsvarme fra VEKS.

Med fjernvarmen slipper du ikke bare af med et fyr. Du får også fremtidssikret din opvarmning med en nem løsning, du ikke skal skænke en tanke i det daglige.

Varmeforbrugerne bestemmer selv

Der er mange grunde til at vælge fjernvarme som varmekilde i din bolig. Det er nemt, billigt - og så er det en klima- og miljøvenlig teknologi med fremtid i.

”Det er helt op til borgerne selv, om de ønsker at blive koblet på fjernvarmen. Varmen leveres lige til døren og fjernvarmeselskabet står for vedligeholdelse af fjernvarmeledningen, så det er nemt og bekvemt. Desuden er fjernvarme på årsbasis billig sammenlignet med naturgas, elvarme og oliefyr. Og så er levetiden længere og investeringen langt mindre end f.eks. til varmepumper”, fortæller forsyningsleder Søren Abild Laursen.

Beregninger viser, at den gennemsnitlige husstand kan spare penge på den årlige varmeregning. Hvor stor besparelsen bliver, afhænger af mange ting - f.eks. kan antallet af beboere i husholdningen ændre regnestykket. Men der er ingen tvivl om, at for langt de fleste bliver fjernvarme en gevinst.

”Den helt store fordel ved fjernvarmen er den store miljømæssige gevinst. Et hus med fjernvarme udleder i dag 70% mindre CO2 end et hus, der opvarmes med naturgas. Og VEKS har en målsætning om at være 100% CO2-neutrale i 2025, hvilket bare gør os endnu mere bæredygtige", påpeger Søren Abild Laursen.

Du kan forhåndstilmelde dig på dette link: Forhåndstilmelding